Hétvégén ismét félpályás lezárásra kell számítani a Tisza-hídon

Megosztás

Ezúttal szombat reggeltől vasárnap estig zárják le félpályásan a hidat a munkálatok miatt.

Mint arról múlt héten írtunk, hétvégén a szolnoki Tisza-híd Szandaszőlős felőli végén – az ott található dilatációs szerkezet elemeinek cseréje miatt – félpályás lezárás volt érvényben.

A munkálatok időtartama alatt a váltakozó irányú közúti forgalmat nappal jelzőőrök, az esti és az éjszakai órákban forgalomirányító fényjelző készülék irányította, s a munkálatok ideje alatt jelentős torlódásokra kell számítani.

Most nagyjából ugyanez fog megismétlődni az előttünk álló hétvégén. Ugyanis mint az A Mi Szolnokunk Facebook-oldal friss posztjában olvasható: a következő napokban ugyanezen okokból ugyancsak félpályás lezárásra kell számítani.

A lezárás 2023. október 07-én (szombaton) 07:00 órától október 08-án (vasárnap) estig fog tartani a tervek szerint.

A kivitelező kéri, hogy aki teheti, a fenti időszakban a tiszai átkeléshez a városi Tisza-híd helyett az M4 gyorsforgalmi út Szolnok észak elkerülő szakaszán lévő Szapáry hidat, vagy a 4. számú főút déli elkerülő szakaszán lévő Szent István hidat vegye igénybe.

A munkálatok érintik a városi Tisza-hídon lévő gyalogjárdát is, mely szintén lezárásra kerül. Ezen időszakban a gyalogos forgalom a híd keleti oldalán lévő kerékpárúton tud majd lebonyolódni. Felhívják a közlekedők szíves figyelmét, hogy az ütemezés az időjárás függvényében változhat.

Kapcsolódó cikkek